Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

Όταν το 01 συναντιέται με την αφήγηση: Συζητήσεις και προβολές ψηφιακών ιστοριών

24-04-2018 17:12

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Αναλυτικό πρόγραμμα και βιογραφικά
Ενημέρωση: 15-03-2018 12:37 - Μέγεθος: 2.13 MB

17-18 Μαρτίου 2018
κινηματογράφος Φώσκολος, Ζάκυνθος


Τρία χρόνια μετά το διεθνές συνέδριο «Η ψηφιακή αφήγηση σε εποχές κρίσης», όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψηφιακές ιστορίες από όλο τον κόσμο, καθώς και σχετικές θεωρητικές εισηγήσεις, και τρεις μήνες μετά από τις προβολές ψηφιακών δημιουργιών φοιτητών και όχι μόνο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ο κινηματογράφος Φώσκολος στη Ζάκυνθο φιλοξενεί, στις 17 και 18 Μαρτίου 2018, προβολές επιλεγμένων ψηφιακών δημιουργιών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από κοινού με τον Όμιλο UNESCO Νομού Ζακύνθου, υπό την εποπτεία του Ομότιμου καθηγητή κ. Μιχάλη Μεϊμάρη.

Για τις ψηφιακές αυτές αφηγήσεις θα συζητήσουν σε θεματικά τραπέζια πρόσωπα από τον χώρο της Επικοινωνίας, της Παιδείας, της Τέχνης και της Υγείας.

Το Σάββατο 17 (11:30-15:00) και την Κυριακή 18 Μαρτίου (10:30-14:00) θα βρεθούμε λοιπόν, στον κινηματογράφο Φώσκολος για τη γνωριμία μας με νέους τρόπους επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έκφρασης εμπειριών.

Πράγματι, στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής των αρχών της Human[e]ducation (συμπεριληπτικός όρος που αναφέρεται στον στόχο, το μέσον και τη διαδικασία· μια παιδευτική διαδικασία που με τη βοήθεια της τεχνολογίας [e] αποσκοπεί στον άνθρωπο με “γνώθι σαυτόν”) στην τυπική, άτυπη και μη-τυπική εκπαίδευση, η εμπειρία συναρθρώνεται από βιωμένες ιστορίες εκφρασμένες με λέξεις, αγκαλιασμένες με ήχο και εικόνα, μέσα σε μια ομαδική συνήθως δυναμική. Γιατί οι ιστορίες αυτές, ως ψηφιακές ιστορίες πλέον -μια και με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί εύκολα ψηφιακό περιεχόμενο προσθέτοντας εικόνα, βίντεο, μουσική, υπότιτλους και εφέ στη διήγησή του- ξεδιπλούμενες ενίοτε με το «δώρο της φωνής» του καθενός, μεταβολίζουν, ταξιδεύοντας απρόσκοπτα στον χώρο και τον χρόνο, πρώην άρρητα και υπόρρητα, επαναδιαπραγματεύονται το βίωμα και επαναπροσδιορίζουν την ιστορικότητα του υποκειμένου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Αλέξανδρος Αβρανάς
Ο Αλέξανδρος Αβρανάς σπόυδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στην U.d.K του Βερολίνου. Με την πρώτη του ο ταινία “Without”, απέσπασε 7 κρατικά βραβεία στο 49 Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η δεύτερή του ταινία,“Miss ου Violence”, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 70 Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε τον αργυρό Λέοντα, το βραβείο σκηνοθεσίας και το Coppa Volpi για την καλύτερη ανδρική Ερμηνεία. Το “Miss Violence” απέσπασε συνολικά 12 διεθνή βραβεία, μεταξύ αυτών και του καλύτερου σεναρίου στο διεθνές φεστιβάλ της Στοκχόλμης. Το 2017 η νέα του ταινία με τίτλο “Love me Not” έκανε πρεμιέρα στο διεθνές φεστιβάλ του San Sebastian με εξαιρετικές κριτικές. Η ταινία έχει ταξιδέψει σε περισσότερα από είκοσι φεστιβάλ μέχρι στιγμής. Ο Αλέξανδρος Αβρανάς έχει επίσης σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, artfilms και ντοκιμαντέρ.

Νίκος Κακολύρης
Ο Νίκος Κακολύρης είναι μαθηματικός στη Ζάκυνθο.

Γιοβάνα Λόξα
Η Γιοβάνα Λόξα δραστηριοποιείται στο χώρο της Εκπαίδευσης (μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία, Λονδίνο, British Dyslexia Association) και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας (M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδίκευση στην Αναλυτική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ομάδας, Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας). Έχει γράψει στο πλαίσιο του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τον «Οδηγό για Μαθητές με Ιδιαίτερες Νοητικές Ικανότητες και Ταλέντα», pi-schools.gr

Μιχάλης Μεϊμάρης
Ο Ομότιμος καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διαθέτει δύο διδακτορικούς τίτλους στη Στατιστική και την Ανάλυση Δεδομένων με ηλεκτρονικό υπολογιστή (Πανεπιστήμιο Παρισίων VI, Pierre et Marie Curie).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Νέες Τεχνολογίες στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε., στο Νέο Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον και τον σχεδιασμό του, στην Ψηφιακή Αφήγηση, στην Ανοικτή, Ευέλικτη και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, στη Μάθηση που βασίζεται στο Ψηφιακό Παιχνίδι, καθώς και στην κατάρτιση και επιμόρφωση στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών.
Έχει χρηματίσει Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, καθώς και Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Maison des Sciences de l'Homme Pariς - Nord της Γαλλίας, του C.I.T.I. του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση της UNESCO (IITE). Του έχει απονεμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία ο τίτλος του Chevalier de l'Ordre des Palmes Académiques (Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα).

Σπύρος Παπαδόπουλος
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι αρχιτέκτων, σκηνοθέτης, καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στα πεδία των εικαστικών τεχνών και της αρχιτεκτονικής, σε εφαρμογές των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση καθώς και στον σχεδιασμό ψηφιακών αλληλεπιδραστικών περιβαλλόντων και παιχνιδιών. Έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής, φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Βασίλης Πέρρος
Ο Βασίλης Πέρρος σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε Cartasia 2016 στην Λούκα της Ιταλίας και στην 5η Διεθνή Συνάντηση Ακαδημιών Καλών Τεχνών της Μεσογείου το 2004 στην Γένοβα. Την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο της 3ης Μπιενάλε φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας ενώ το 2005 κέρδισε την υποτροφία της Eurobank Private.
Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές. Επίσης έχει φιλοτεχνήσει με έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει συμμετάσχει σκηνογραφικά σε θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κωνσταντίνος Τζίμας
Ο Κωνσταντίνος Τζίμας είναι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου. Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στα αντικείμενα της Λογοτεχνίας και της Δημιουργικης Γραφής.


Χορηγοί:

IONIAN CHANNEL
entipo
Σινέ Φώσκολος
Ξενοδοχείο STRADA MARINA
Ξενοδοχείο ΦΟΙΝΙΚΑΣ
Express Market
Electronet - Καπαρέλης
Μπράτης - Υφάσματα επιπλώσεως
Καφέ Μπαρ - Εστιατόριο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ


Σχετικά δημοσιεύματα:




• επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις• ημερίδες• σεμινάρια• ομιλίες• συνέδρια• εκθέσεις• θερινά σχολεία• προβολές• ταξίδια• δελτία• περιοδικά• εφημερίδες• ιστότοποι• ντοκυμαντέρ• ψηφιακές ιστορίες• διαδραστικοί τόποι
Διεύθυνση: Λαγανάς, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο: +30 6956481146
Email: info@unescozakynthos.gr