Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δράσεις

Εικαστική Δράση: «Ο κόλπος του Λαγανά: τόπος ωοτοκίας, τόπος ονείρου, τόπος αναστοχασμού», 2018 ΚΑΙ 2019

22-05-2019 14:22

Γλώσσα συνημμένου: Αγγλικά Τύπος: Αρχείο PDF Χάρτης τοποθεσιών - Καλλιτέχνες και Έργα
Ενημέρωση: 09-08-2018 20:30 - Μέγεθος: 296.73 KB

Ο όμιλος UNESCO Ζακύνθου οργανώνει εικαστική δράση με έκθεση έργων τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία κλπ) σε διάφορα σημεία του νησιού, σε συνέχεια της εικαστικής δράσης 2018.

Η θεματική γύρω από την οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες είναι:
«Ο κόλπος του Λαγανά:
τόπος ωοτοκίας,
τόπος ονείρου,
τόπος αναστοχασμού»

Η εικαστική αυτή δράση αποτελεί συνέχεια της δράσης 2018.

Σε δεύτερη φάση ( Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2019 ) θα γίνει έκθεση εικαστικών έργων, συμπόσια και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τις εικαστικές τέχνες. Σε αυτά μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες που ήδη έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση ( έκθεση έργων Αύγουστος/Σεπτέμβριος 2018 ) με νέα έργα, καθώς και καλλιτέχνες που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Θυμίζουμε ότι προσκαλούμε Ζακυνθινούς και μη Ζακυνθινούς καλλιτέχνες, να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη θεματική.


Έκθεση Εικαστικών Έργων - Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Ελένη Γούναρη
Η Ελένη Γούναρη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία στο Εργαστήριο Β. Βασιλειάδη και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.
Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε., της Ε.Ε.Ε.Μ., της Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ., της Σ.Ε.Κ.Π.Ε. Έχει κάνει επτά Ατομικές Εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πάνω από ενενήντα Ομαδικές στην Ελλάδα, οι περισσότερες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Σύρο, Πάτμο, Πάρο, Επτάνησα κλπ.
Έχει συμμετοχές σε Εκθέσεις στο εξωτερικό όπως Ιταλία - στην Biennale της Φλωρεντίας- Γαλλία, Η.Π.Α., Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία όπου ήταν ανάμεσα στους δύο Έλληνες που βραβεύθηκαν. Επίσης, έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες και έχει κάνει Σκηνικά και Κοστούμια για Θεατρικές Παραστάσεις.
Έχει διδάξει Καλλιτεχνικά μαθήματα στη Μέση Εκπαίδευση, Ι.Ε.Κ. και στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Από το 2003 μέχρι το 2011 ήταν Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και σήμερα είναι η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Είναι μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων, Εικαστικών ομάδων - όπως της ομάδας Just 5, της Mail Art, της Ash in Art, Art Way, του Ορίζοντα Γεγονότων Πολιτισμού - και πολλών Καλλιτεχνικών Επιτροπών και Συμβουλίων. Δημοσιεύσεις για το εικαστικό έργο της που έχει πολλές φορές βραβευθεί, υπάρχουν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
www.elenigounari.gr

Ηρώ Μπρισκόλα – Τζινιέρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τον Κ. Νικολάου, Γ. Μόραλη , Δ. Μυταρά και Π. Τέτση. Παρακολούθησε τα εργαστήρια ψηφιδωτού και κεραμικής και εργάστηκε ως συντηρήτρια ψηφιδωτών, ενώ αργότερα δίδαξε Ιστορία Τέχνης και Ελεύθερο Σχέδιο στην Τεχνική Εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιησει ατομικές και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Ζάκυνθο.

Γιάννης Μπρούζος (Ωάννες)
Ο Ωάννες (Α.Κ.Α. Γιάννης Μπρούζος) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977. Διδάσκεται σχέδιο και στοιχεία γλυπτικής δίπλα στον γλύπτη Μ. Βούτο. Το 2001 αρχίζει να ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων. Παράλληλα εργάζεται ως interior designer δημιουργώντας γλυπτικούς χώρους. Το 2002 εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου ακολουθεί τον τομέα της γλυπτικής στο Α' Εργαστήριο με καθηγητή τον Θ. Παπαγιάννη. Παρακολουθεί μαθήματα χαρακτικής, σκηνογραφίας και πολυμέσων. Αποφοιτεί με άριστα (28/30)το 2009. Διδάσκει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εικαστικά. Ζει και εργάζεται στην Ζάκυνθο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 25 ομαδικές.
yiannisbrouzos.wixsite.com/oannes

Βασίλης Πέρρος
Ο Βασίλης Πέρρος σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε Cartasia 2016 στην Λούκα της Ιταλίας και στην 5η Διεθνή Συνάντηση Ακαδημιών Καλών Τεχνών της Μεσογείου το 2004 στην Γένοβα.Την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο της 3ης Μπιενάλε φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας ενώ το 2005 κέρδισε την υποτροφία της Eurobank Private.
Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες απο πενήντα ομαδικές. Επίσης έχει φιλοτεχνήσει με έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει συμμετάσχει σκηνογραφικά σε θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Μπάμπης Πυλαρινός
Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζωγραφίζει, εικονογραφεί βιβλία, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες και διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική. Εκθέτει τα έργα του περιοδικά, στην Αθήνα στο εργαστήριο του, στη Ζάκυνθο σε μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και στο Παρίσι.
www.pilarinos.gr

Νίκος Σβολόπουλος
Ο Νίκος Σβολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζεί και εργάζεται.Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Δημήτρη Μυταρά. Αποφοίτησε με άριστα και εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σοφία Σιδηροπούλου
Πτυχιούχος της Accademia di belle arti di Brera di Milano. Εικαστικός εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση. Διακρίθηκε πολλές φορες για τις ατομικές και διδακτικές της εργασίες (ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Αθήνα 2004, διεθνής διαγωνισμός Υδρόραμα ΕΥΔΑΠ, festival internatsionale del teatro classico dei Giovani). Εκθέσεις: 8 ατομικές, 27 ομαδικές.

Αναστάσιος Ι. Σταμίρης
Ο Αναστάσιος Ι. Σταμίρης εργάζεται επαγγελματικά ως γλύπτης από το 2004 και διατηρεί έκθεση έργων στο χωριό Άγιος Δημήτριος, Ζακύνθου.

Μίκα Συμβουλίδου
Γεννήθηκε στον Πειραιά Αττικής. Φοίτησε στη ΑΣΚΤ Αθήνας 1985-1990, στο εργαστήριο του Δ.Μυταρά. Από το 1991 ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο στα γυμνάσια του νομού. Έργα της βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εκθέσεις: 1990 Ομαδική εργ. Μυταρά, 1990 ομαδ. αποφοίτων ΑΣΚΤ Εθνική Πινακοθήκη Αθήνα, 1995 ,2001 ,2002 ,2004 ,2006 Πανεπτανησιακή έκθεση Ορφέας Λευκάδα, 2002, 2004 Πλατύφορος Ζάκυνθος, 2007 ΕΕΕΕΚ Αχαίας, 2008-2009 “καμένη έκθεση” περιοδεύουσα, 2009 “3 γυναικες εκθέτουν, 2010 ”εικονοποίηση Ορίζοντας Γεγονότων Πολιτισμού ΑHAIA CLAUS” Πάτρα, 2010 ”σχέδιο πόλης” Ορίζοντας Αρσάκειο Πάτρας, 2011 ΕΚΚΜ Πολυχώρος Απόλλων, 2011 έκθεση έργων ημερολογίου Πλατύφορου Χρόνος, 2011 ”πέντε ζωγράφοι” Βarrage Ζάκυνθος, 2012
“Ερωτοπία” Ορίζοντας Κεραμεικός, 2012-2013 “Διεθνής Συναντηση Τέχνης και Δημιουργίας Ελλάδα-Ρωσία” Ζάκυνθος, 2013 έκθεση επτανησίων καλλιτεχνών ΤΕΙ Ιονίων νήσων “Κ. Παρθένης Κεφαλονιά, 2015 “Νήσων Περίπλους” Μυτιλήνη, 2016 Έκθεση Εικαστικών Τεχνων ΕΕΤΕ Πάτρα.

Διονύσης Φουρνογεράκης
Ο Διονύσης Φουρνογεράκης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1970 όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται.
Είναι γραφίστας και απασχολείται στον κλάδο των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης. Παράλληλα, ασχολήθηκε για ένα διάστημα (2000-2005) με τη διαφημιστική φωτογραφία. Σύντομα γοητεύθηκε από το μέσο και με την πάροδο του χρόνου βελτίωνε την τεχνική του αφιερώνοντας χρόνο και πολύ διάβασμα.
Το 2005, ένας φίλος του τον προέτρεψε να δει τις δυνατότητες της φωτογραφίας ως μέσο έκφρασης, και βλέποντας φωτογραφίες των Kertesz, Cartier-Bresson και Winogrand ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο. Θέλοντας να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του συμμετείχε για τρία χρόνια ως ενεργό μέλος στη φωτογραφική ομάδα της Ζακύνθου "Φωτόγραμμα" παρουσιάζοντας μια ατομική έκθεση (2006) και 2 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις του "φωτογράμματος". Στο "Φωτόγραμμα" είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από παρουσιάσεις αρκετά μέλη του "Φωτογραφικού κύκλου" Αθηνών.
Το 2007 παρακολούθησε σεμινάριο του Aμερικανού φωτογράφου Bruce Davidson και και απο το 2013 σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη όποτε του δίνεται η ευκαιρία.
Έχει επιμεληθεί άρθρα και παρουσιάσεις για τη ζωή και το έργο διακεκριμένων φωτογράφων σε αφιερώματα στο διαδίκτυο.
Έχει διακριθεί σε διαδικτυακό διαγωνισμό portfolio ελληνικής ιστοσελίδας αποσπώντας το πρώτο βραβείο και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και στο διαδίκτυο. Το 2017, φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν για το εξώφυλλο και το εσωτερικό του δίσκου (CD) του μουσικού συγκροτήματος των EnCardia.
Tην ίδια χρονιά, φωτογραφίζει στα πλατώ των γυρισμάτων της ταινίας «Τέττιξ» του σκηνοθέτη Αντώνη Κιτσίκη.
Τα τρία τελευταία χρόνια φωτογραφίζει για την Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου.
www.flickr.com/photos/fournogerakis/

Σαβίνε Φράιταγκ
Η Σαβίνε Φράιταγκ γεννήθηκε στην Βιέννη το 1976. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις εντός και εκτός Αυστρίας. Έργα της είναι διαθέσιμα σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε δημόσια ιδρύματα.
Εκθέσεις (Επιλογές)
2018 celebration, Πινακοθήκη «Turm», Μπάντεν Αυστρίας
2017 Plastic in The Sea, Ζάκυνθος
2017 ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
2016 melting together, Πορτοκάλι, Αργάσι, Ζάκυνθος
2016 wolpertingerauflauf, Σχολείο Ποίησης της Βιέννης , Βιέννη
2016 unreadymade olouthenes, philomedia, Βιέννη
2015 IT’S ALL ABOUT LOVE, Πορτοκάλι, Αργάσι, Ζάκυνθος
2015 HERZBLUT, Πινακοθήκη «Turm», Μπάντεν Αυστρίας
2015 ΒΟΛΤΑ, Κτήμα Γιάννης Πλέσσας, Σκουλικάδο, Ζάκυνθος
2015 VERGEHEN, Heiligenkreuzerhof, Βιέννη
2014 Busy Lines, GalerieZ, Hard, Αυστρίας
2014 Wildnis!?, Βοτανικός Κήπος Βιέννης
2014 Stoffwechsel, Βιοτεχνία Πορσελάνης στο Πάρκο «Augarten», Βιέννη
2014 MAK (Αυστριακό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών/Σύγχρονης Τέχνης), Βιέννη
2012 Illuminationen, Heiligenkreuzer Hof, Ανάκτορο Βιτγκενστάιν, Βιέννη
2012 KunstSex, Ανάκτορο Palffy, Βιέννη
2011 Kunst und Kapital, Künstlerhaus - Γκαλερί για εκθέσεις, Βιέννη


Βλ. επίσης: Εικαστική Δράση: «Ο κόλπος του Λαγανά: τόπος ωοτοκίας, τόπος ονείρου, τόπος αναστοχασμού» 2019

Βλ. επίσης: Έκθεση Έργων Κώστα Βαρώτσου στην Οικία Ούγου Φώσκολου [08/09-24/09/2018]• επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις• ημερίδες• σεμινάρια• ομιλίες• συνέδρια• εκθέσεις• θερινά σχολεία• προβολές• ταξίδια• δελτία• περιοδικά• εφημερίδες• ιστότοποι• ντοκυμαντέρ• ψηφιακές ιστορίες• διαδραστικοί τόποι
Διεύθυνση: Λαγανάς, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο: +30 6956481146
Email: info@unescozakynthos.gr